Termékek Menü

Toronyay Rákóczy Karolina A magyar nemzeti szakácskönyv

Ár:
4.500 Ft
3.600 Ft (3.429 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KÖ00363
Elérhetőség: 106 db raktáron
Szállítási díj: 630 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Egy nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, mit és mivel fogyasztunk – tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt –, nem beszélve a tálalásról.

A szerező így foglalja össze konyhaművészetét: „Könyvem megírásánál idegen kútfőket nem használtam, van énnekem ennél sokkal jobb útmutatóm, a saját tapasztalásom. Első férjem ugyanis dúsgazdag földbirtokos volt, nyílt házat és szakácsot tartott. Már akkor érdeklődtem a szakácsművészet iránt, nem elégedtem meg azzal, hogy a különféle jó étkeket csak megízleljem, hanem a készítési módját is megtanultam, amely körülmény engem arra képesített, hogy könyvemet egyedül a magam erejéből írhattam meg.”

Jelen kötet az 1896-os  „Magyar nemzeti szakácskönyv ezeregy vénnyel és leírással” című kiváló szakácskönyv újra kiadása. A ma már szinte fellelhetetlen gyűjtemény a maga nemében az igazi kuriózumok sorába tartozik.