Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

A Hermit Könyvkiadó alapítóinak célja és feladata az, hogy a magyar nyelvterületről hiányzó úgynevezett klasszikus ezotéria könyveit megjelentesse és közkinccsé tegye, ezáltal megismertetve egy titkos filozófiai nyelvezetét és látásmódját.  

A kiadói feladatok közé tartozik az ezotéria teljes skálájának felölelése, legyen az a mágia , a kabbala , a hermetikus hagyomány világképe, a szimbológia különböző irányai – a Tarot, a Rúnák, az I Ching, a Maya és egyéb orákulumok –, az asztrológia , a grimoire-ok (varázskönyvek) kiadása.

Mint azt a Kiadónk neve is mutatja „Hermit” – Remete, azaz maga Hermész a lélekvezető vagy más értelmezés szerint a „hermetikus hagyomány” közvetítője, így a beavatás őrzője. Ezen a vonalon haladva nyújtunk segítséget és mutatunk utat az ezotéria irányában nyitott érdeklődőnek.

۞

 

A Pythia Kiadó az ezotéria praktikus könyveit hivatott megjelentetni, hogy az Olvasó ne csak az elmélettel, hanem a gyakorlattal is tisztában legyen és alkalmazni tudja mindazt, amit már elméletben megismert.

 ۞

 

A Belső EGÉSZ-ség Kiadó, mint azt neve is mutatja – az EGÉSZ-ség, azaz az EGY-ség megteremtésére törekszik és ebben segíti Olvasóit. Legyen az az egészség (testi szinten) fontos az egyén számára, de ezáltal a test egészsége elvezet a lélek egészségéhez is, ahogy azt már több ezer éve tudjuk, hogy „ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK”.

۞

A Fraternitas Mercurii Hermetis Kiadó által megjelentetett könyvek az úgynevezett páholy-munka eredményei. A mágikus gondolkodás és filozófia remekei.

۞

A Nemzeti Örökség Kiadó a magyar hagyomány megőrzésére hivatott, legyen az a magyar nép mesekincse, ami a legtöbb bölcsességet hordozza, a mitológia, vagy a magyar ősvallás bemutatása a régi források alapján, de ide tartozik a mondakincsünk feldolgozása, illetve a már megjelent, de elfogyott könyvek reprint kiadása.

Fontosnak tartjuk a családtörténeti, nemességi könyvek újbóli megjelenését, bizonyos heraldikai és egyéb hiánypótló szakmunkák kiadását. Legyen az a Vitézi Rend története, vagy egyéb történeti tanulmányok közzététele.

Ide tartozik még egy fontos adalék, mely szerint egy népet a konyháján és étkein keresztül is megismerhetünk. Ezért fontos számunkra, hogy pl. a XIX. század nagy szakácskönyveit is újra közkinccsé tegyünk.

۞

A Detektív Kiadó célja a klasszikus krimik újbóli kiadása. Ezzel támogatva a szórakozást és egy kis borzongást, amit ezek a művek nyújtanak mindannyiunk számára.