Termékek Menü

Israel Regardie A Mágia Művészete és Értelme

Israel Regardie  A Mágia Művészete és Értelme A Geomancia, a Tarot és az Asztrológia a jóslás rendszerének alapvető technikái. A Geomancia a föld általi jóslás. Volt idő, mikor gyakorlói valóban homokot vagy fekete földet használtak, melybe belerajzolták pecsétjeit és szimbólumait,

 egy tipikus primitív, vagy középkori módszer. Napjainkban a Geomancia gyakorlói papírt és ceruzát használnak, a grafitra bízva azt a mágikus kapcsolatot, mely közöttük és az úgy nevezett jósló intelligencia, vagy földi elem között jön létre. Tapasztalataim szerint ez egy nagyon hatékony technika, kijelenthetem, hogy legalább 80%-os volt a pontossága az előző évek során. A Tarot egy hetvennyolc kártyából álló pakli neve, mely vagy a tizennegyedik, vagy a tizenötödik században jelent meg Európában.  Senki sem tudja, hogy honnan származik. Eredete egy teljes rejtély. Egy bizonyos időben, Európában nem létezett ilyen kártya, eddigi ismereteink szerint. Aztán egyszerre csak a kártyák szabadon megjelenhettek. Rövid említést kell tennem az asztrológiáról, már csak azért is, mert hosszú idő óta ez a legnépszerűbb módszer, mellyel a nyilvánosság megismerkedett. Bárki, aki gyakorolja eme módszerek valamelyikét, a témát elméjében tartva, biztos, hogy ráébrednek arra az eredményre, melyet már leírtam. És, ha mindez igaz, akkor a jóslás kérdezője tökéletesen jó válaszokat fog kapni a feltett kérdésekre, elrugaszkodik a hála és csodálkozás szellemének küszöbétől, az intuitív fejlődés egyre nagyobb lesz, és ez képezi majd a tranzakció lényeges részét.

            Mikor elhagyjuk a jóslás birodalmát, hogy az Idézés homályos témájához közelítsünk, akkor mély vizek felé evezünk. Itt emelkedik fel a legnagyobb bonyodalom. És a Mágia kifejezéssel együtt ehhez köthető a legnagyobb félreértés és félelem.

            Ahhoz, hogy megmagyarázzam a témát, ismét a modern pszichológia terminológiájához kell, hogy forduljak. A „komplexus” kifejezés eme század utolsó negyedében vált ismertté, Freud és Jung teóriáinak terjedésével. Ez az ideák halmazát vagy csoportját jelenti az elmében, erős érzelmi benyomással, mely képes befolyásolni a tudatot, gondolkodást és viselkedést. Ha tehát az én érdeklődési köröm a Mágia, akkor természetesen minden elérhető információ tétele, nem számít mi a természete, az asszociáció által az ideák közé épül, e köré csoportosítva érdeklődésemet – és az évek múlásával komplexussá válik.
Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok