Termékek Menü

Agrippa Von Nettesheim Okkult filozófia I-II-III könyvcsomag

Ár:
6.000 Ft (5.714 Ft + ÁFA)
Cikkszám: KONYV00439
Elérhetőség: 100 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

I kötet: Agrippa von Nettesheim a középkor híres alkimistája, mágusa, orvosa.
A De Occulta Philosophia, élete fő műve, ami a hermetikus-mágikus hagyomány teljes ismeretét bemutatja.
Az első kötet a Magia Naturalis, azaz a Természetes Mágia világát tárja fel:

- a mágia mibenlétét,
- az elemek tanát,
- az analógiatörvényt,
- a planéták karakterét, stb.

A mű egyben ezotéria és kultúrtörténet, bemutatva a középkor emberének mágikus hiedelemvilágát és mély természetismeretét.

II. kötet:  jelen kötet a számok hatalmával és erejével, a számok, betűk és istenségek kapcsolatával, a görög-római-héber betűk mágikus aspektusával, a bolygók és számok kapcsolatával foglalkozik.

III. kötet: Ha valaki hitetlensége és értelmi fogyatékossága miatt azt feltételezi, hogy kíváncsiságát könyvem nem elégítette ki, akkor ennek nem ez az írás, hanem saját tudatlansága az oka, hibát ne bennem keressen és ne mondja azt, hogy tévedésben élek vagy szándékosan valótlanságot és hazugságot írtam, inkább csak önmagának mondja el, hogy könyvemmel szemben értetlenül áll, az számára csupa rejtély és számos titokzatossága miatt zárt és talányos, tehát azt sokan rosszul értelmezik és elvesztik a megfejtéséhez vezető megfelelő ösvényt. De azért rám senki ne haragudjon, hogy ennek a tudománynak igazát rejtvények formájában lepleztem le és sok helyütt szétszórtan érveltem, mivel az itt rejlő titkokat semmiképpen sem a bölcsek, hanem sokkal inkább az istentelenek elől bújtattam el, és a beszéd oly módján lepleztem le, hogy az értetlenek számára ezek a titkok rejtve vannak jelen, ezzel szemben azonban a bölcsek számára könnyen hozzáférhetők.