Termékek Menü

Dagmar Haager Numerológia és Tarot lexikon

Ár:
3.100 Ft
2.325 Ft (2.214 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 25%
Cikkszám: KONYV567
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 630 Ft
Gyártó: Hermit
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

A számokról szóló, manapság numerológiának (a latin „numerus” számból) nevezett ezoterikus tan a számok szimbolikus értékével foglalkozik. Minden szám rendelkezik meghatározott számszerű vagy aritmetikus értékkel, amit szóban kifejezve számneveknek, grafikusan megjelölve számjegyeknek neveznek. Más kultúrákban, például a keleti népek esetében a számjegyeket, mint az ábécé betűit használják. De származzanak bár a számnevek és a számjegyek bármelyik kultúrától is, azok számértéke mindig megegyezik.

Minden időszakban számos példát találunk arra, hogy a számszimbólumok speciális jelentőségükkel előfordulnak az ember szürke hétköznapjaiban is. A jelképek meghatározott értelmet, gondolatot vagy jelentést képviselnek, melyet egyébként képi formában csak nagyon nehezen lehet kifejezni.

A számok rejtett jelentésébe vetett hit a távoli múltba nyúlik vissza. A primitív fejlődési szinten élő emberek csak számolni tudtak és a számokat mindennapos problémáik elrendezésére használták.

A  Tarot egy olyan képsorozat, mely arkánumokkal fejezi ki mondanivalóját, így fedve fel a rejtett tartalmat életünkben.

Minden, amit érdemes tudni a numerológia elméletéről és gyakorlatáról, valamint a tarot kapcsolatáról – az ebben a lexikonban megtalálható.