Termékek Menü

Visuddha csakra medál

Ár:
2.100 Ft (1.654 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 21-17
Elérhetőség: 9 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:

A medál átmérője : 3 cm

A Visuddha csakra (nyaki centrum) a gerincoszlop és a medulla oblongata találkozásánál helyezkedik el a cervikális fonatban, közvetlenül a nyaki gödröcske mögött. Ez a centrum irányítja a kart, az arcot, a nyakat, a szájat és a fogakat, valamint megóv a megfázástól, a dohányzás rossz szokásától és a fogak elhanyagolásától.
A kollektív tudatot, az isteni állásfoglalást, az androgén személyiséget (a férfi és a női elem közötti egyensúlyt, a kellemes és a kellemetlen dolgok elfogadásának kiegyensúlyozottságát), és a játékos tanúságtételt képviseli. Uralkodó istene Krisna a csakra középpontjához tartozó Rádhával. Krisna örök tanúja a kozmikus drámát figyelő kívülállásnak. E csakra bal oldali istensége Krisna nõvére, Visnumája, aki a pozitív oldalon a testvéri kapcsolatokat, a negatív oldalon a halandóságot, a bűnt, a szarkazmust képviseli, és durva kifejezéseket használ. E csakra jobb oldali istensége Bal Krisna (Krisna gyermekként), aki a belső én tanúbizonyságát képviseli a pozitív oldalon, a dohányzást, hörgőproblémákat, megfázást, szidalmazást és dalocskákat testesít meg a negatív oldalon.

E csakra ébredése győzelmet jelent a bal, a jobb és a középső csakrák negatív aspektusai felett, és utal az összes pozitív aspektus tudatosulására. Suddha jelentése megtisztulás, tehát ezt a csakrát a megtisztulás centrumának nevezhetjük.
Az ébredés világi vágyaktól való megszabadulást ígér. Az eddig a világi célok eléréséhez használt energia most felszabadul és felfelé irányulhat a felszabadulás kitárt kapui felé. A múládharából fakadó örök tudás és a manipúrából eredő tudás gazdagsága visuddhában szubjektív és objektív egységben egyesül és elvezet a jóga igazi értelméhez, ami az egyesülés. Az intellektuális síktól való elmozdulás egy mélyebb szint felé nagy valószínűséggel az elme nyugalmát és a múlt megértését vonja maga után. Segít a jelen megértésében és a jövő előre látásában. A kiterjedt tudat és a megkülönböztetés nagyobb képessége arra figyelmeztet minket, hogy mit kell tennünk és mit nem. Az ember mindennel szemben könyörületes lesz, mert tudja, hogy mindannyian a körülmények alkotásai és saját tudatlanságunk áldozatai vagyunk.