Termékek Menü

Tury József - Marjalaki Kiss Lajos Az Avas

Ár:
1.200 Ft
960 Ft (914 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KONYV891
Elérhetőség: 650 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Gyártó: Nemzeti Örökség
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Öreg Avas! Mennyi vendéget, de sok jókedvet látott négy emeleten egymás fölött büszkélkedő pincesoraidnak vendéghívogató ezernyi nyílása!...

        „Adj bort a magyarnak, ha tudni akarod, kicsoda!„ - mondja a közmondás és nagy igazság ez, mert mintha a szőlőhegyek dús gerezdjein szétzúzódott napsugár szabadulna ki egyszerre a pohárba öntött nedűből, olyan világosság támad a pince csodálatos világában az egymással barátkozók között. Bevilágít a csillogó szemeken át a lélek mélyére s akarva, nem akarva feltárulnak a lelkek csapóajtói, eloszlanak a kétségek, barát válik az ellenből s a melegvérű, izmos fantázia hamarosan benyargalja a sivár magyar ugart, ahol összetartással, vállvetett, munkával annyi szép eszme valósulhatna meg könnyen, hamarosan!

A Nemzeti Örökség kiadó égisze alatt jelenik meg Tury József és Marjalaki Kiss Lajos „Az Avas” címen két kisebb tanulmánya. A kiadó, mint avasi pincetulajdonos tiszteleg egyrészt a szerzők, másrészt az összetartó pincetulajdonos réteg előtt. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedben annyi „Borangolás” és „Kvaterka” program zajlott az avasi pincesorokon és vonzotta az érdeklődők tömegét, akik nem csak a borra, a kiváló programokra, hanem a pincékre is kíváncsiak voltak, hiszen ez a több mint ezer pince olyan lehetőséget rejt, amit feltétlenül ki kell aknázni.

                                                                                                                           Dr. Kássa László