Termékek Menü

Paul Sédir A mágia

Paul Sédir A mágia

Mit értünk gyakorlati mágia alatt?

A gyakorlati mágiát a következőképpen lehet meghatározni:

„A gyakorlati mágia a természet eleven erőinek a dinamizált emberi akarat által való befolyásolásának mestersége. A továbbiakban ezt a definíciót tárgyaljuk részletesen”.

„Ez a könyv a mágikus tevékenységek elméleti alapjait tartalmazza, illetve példákat az imádságokra és a szellemidézésekre. Természetesen, ha Ön a mágia elméletét már tökéletesen ismeri, könnyen boldogul majd leírt szöveg nélkül is. Halhatatlan szelleme szóról szóra megmondja Önnek, hogy ennél vagy annál a mágikus műveletnél milyen szavakat kell használnia. De ez az Ön magánügye, én itt a helyes utat kívánom megmutatni.”

„Ha ez a tanulmány segítséget jelent Önnek, az dicséret a munkánkért. Ami azokat illeti, akik meg vannak győződve róla, hogy a mágia csak lázálom következménye, szeretnénk tőlük megkérdezni: vajon nem igaz-e, hogy a tegnapi őrültséget ma valóságnak és igaznak tartják (gondoljon csak a világtörténelemre), Ezzel egyetértve megállapíthatjuk, hogy az abszurd és logikátlan jelenségeket nem tudjuk megmagyarázni és felfogni.”

„Például a mágus cselekedeteit őrültségnek tartjuk, amikor egy szénnel rajzolt körben áll, testi és pszichés energiáit asztrális energiává változtatja, saját energiáit egy tárgyra összpontosítja, hogy megmozdítsa. Mindezt hülyeségnek tartjuk, mert cselekedeteit nem érthetjük.”

„A tudósok azt mondják, hogy csak hallucináció és hazugság az egész, amikor a mágus kezében tartja mágikus botját, és azon keresztül energiát vesz fel az asztrális erők birodalmából.”

Szeretném még egyszer hangsúlyozni:  azok az erők, amelyeket a mágus használ ugyanazok a természeti erők, amelyeket a tudósok kutatnak. Ha Ön független keresője az igazságnak, figyelmét a legkisebb részlet sem kerülheti el, és nem szabad félnie a szellemidéző formuláktól, bárhonnan jöjjenek is a szavak.

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok