Termékek Menü

Ördögök és démonok távoltartása

Ördögök és démonok távoltartása

      Ördögök és démonok távoltartása

A hagyományok értelmében egyes színek, hangok és illatok távol tarthatják a démonokat. Ezért a mediterrán népek egy bizonyos kék színt festenek az ajtók és ablakok köré a vámpírok kirekesztésére, és kék rózsafüzért viselnek a gonosz szándék ellen, stb. A különféle rituális mágikus ceremóniáknak és természetfeletti erőknek mind megvan a maguk színe, amiket alkalmazni kell csakúgy, mint a különböző színű ruhákat az egyes miséken, ahol is a vörös a mártírokra-, a fekete, újabban a bíbor vagy akár fehér a halottakra történő emlékezést, a zöld a reményt fejezi ki, stb.

.A csengettyűk hangja állítólag elűzi az ördögöket és démonokat, ezért aztán megszólaltatjuk őket a templomokban, a miséken, stb. A zsidók főpapjának ruházatát egykoron csengettyűk díszítették, a gonosz szellemeket távoltartandó. (Viseletének legszembetűnőbb darabja az az ékköves mellvért volt, amely mögött jövendőmondásra szolgáló titkos szerkezetek rejlettek.) Más kultúrákban a mai napig használnak kis csengettyűket hasonló célokra. A „csengettyű, könyv és gyertya” ördögűzéshez, illetve különféle más mágikus művelethez egy kézi csengettyűt használnak. A zene a rend és harmónia jogán űzi el a gonoszt.

A gonosz teremtmények bűzlenek, és a tömjén távol tartja őket, az olyan „pokoli” szagok azonban, mint a kén, kénkő és kátrány vonzza őket. A tömjén megtisztítást és imádságot képvisel, utóbbi Isten felé irányul illatosság, és az Ördöghöz bűz esetén. Egy új lakhelyen nem árt kámfort, mirhát, áloét vagy szerecsendiót égetni. A kámfor a Holdhoz, a mirha a Vénuszoz, az áloé a Naphoz, a szerecsendió a Jupiterhez, maga a lakás pedig a Szűzhöz kötődik, a megóvására irányuló mágikus rítusnak azonban a Szaturnusznak megfelelőnek kell lennie (ha ez mond valakinek valamit). Azt is mondják, hogy az angyalokat eredetileg tűzből teremtették, hogy a dzsinnek és a nekromancia, illetve a spiritualizmus során megidézett szellemek megjelenéséhez segítséget nyújt a füst, és hogy a tömjén hallucinogén lehet (az égő beléndek, és más hasonló kábítószerek nagyban hozzásegítik az embereket a különféle dolgok „látásához”). A legfontosabb azonban talán az, hogy a színek, a hangok és a tömjén olyan atmoszférát teremt, amely a leghatékonyabban támogatja a vizualizációt, a mágia kulcsát.

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok