Termékek Menü

Manipura csakra medál

Ár:
2.100 Ft (1.654 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 21-6
Elérhetőség: 10 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:

A medál átmérője: 3,5 cm

Nikkelmentes ékszer.

Manipura csakra

A manipura csakra (köldökcentrum) a solar plexus szintjén a gerincoszlop belső oldalán, közvetlenül a köldök alatt található. A mani kifejezés szanszkrit nyelven ékszert jelent, míg a púr jelentése város, tehát e csakra elnevezésének a jelentése: ékszerek városa. A tibetiek mani padménak nevezik, aminek jelentése: ékszer a lótuszvirágban (Om mani Padme Hum). Igazságosságot  és becsületességet, dharmát (táplálékot), kutatás utáni vágyat, evoluciót, jólétet és gazdaságot képvisel. Ez az életerők csakrája és a nyomor, a belek, a lép és a máj felett uralkodik. Negatív aspektusai az otthoni problémákkal való foglalkozás, dominancia a partnerrel szemben, böjtölés vagy jóllakottság, aszkétizmus, materializmus és alkoholizmus.

Az ember hozzájut a világ megalkotásának vagy elpusztításának hatalmához, mégpedig a puszta szó erejével. Ismeretes, hogy a szent személyek jelenléte nyugalmat és békességet önt a szenvedélyes emberek csoportjába. Manipura a fizikai
és szellemi világok határvonalán fekszik, és ébredése normális esetben magasabb világok látogatását idézi elő, mégpedig álomban, transzban és víziókban az asztrális test révén.
Ez a csakra világossárga színű, a tibetiek szerint sötétszürke, esőfelhő színű, tíz murvalevélből álló lótuszvirágot képvisel. A dam, dham, nam, tam, than, dam, dham, nam, pam, pham, betűk
kék színnel vannak írva minden egyes murvalevélre.
A közepében a feje tetejére állított tűzpiros háromszög a tűz területére utal. A háromszög minden egyes oldala magán viseli a bgupurát, mégpedig T alakban. A háromszög tövében egy bárány áll, rajta a ram betű. A bárány a kitartás és a dinamizmus szimbóluma. Az illetékes érzékszerv (tanmantra) a látás, mivel a tudás szerve (karmendríja) a szem, a végrehajtásé a láb. A manipura és a szvádhistána az élet székhelye (pránajámakósa). A manipura az utolsó, sváha lókának nevezett utolsó halálos síknak felel meg, amely az égi fennsík.