Termékek Menü

Ízisz meditáció

Ízisz meditáció

   Meditáció a mágikus istennőről, Íziszről

 

Ez egyszerű meditáció Ízisz istennőről, aki a mennyek királynője és a mágikus művészetek patrónusa. Szánjanak egy órát erre a gyakorlatra! Egy csendes, nyugodt, világos szobára lesz szükségük, ahol egyedül lehetnek. Ne felejtsék el kikapcsolni a telefont, hogy ne zavarhassa meg önöket senki a meditáció közben. 
Keressenek egy tiszta terítőt az oltár leterítéséhez. A fehér a legalkalmasabb, de más színű is megfelel. A tisztaság nagyon fontos volt az ősi egyiptomiak számára ami a szellemi tevékenységre való felkészülés során még fontosabb volt.

Kell lennie egy Íziszről készült képmásnak az oltárukon. Vegyenek egy Ízisz szobrot a múzeumok boltjaiban, vagy egy papiruszra festett Ízisz festményt. A legtöbb városi múzeumban találhatunk egyiptomi tárlatot, vagy olyan csomagküldő szolgálatot, ahonnan be lehet szerezni a szobrok és más műtárgyak másolatát. 

Szükségük lesz kék színű gyertyákra, amik a mennyek királynőjének örökkévalóságát szimbolizálják. Használhatnak rózsaolajat a füstölőjükben, égethetnek egyházi tömjént, mely a mirrha és a benzol keveréke, vagy Ízisz füstölőt. A jó illatokat mindig használnunk kell meditáció közben, hogy élénkebbé tegyük a pszichét, és megnyissuk magunkat a szellemi látomások előtt. Egy kis díszes tálra vagy edényre is szükségük lesz, melybe egy kevés áldozati tejet öntenek Ízisz istennőnek. A tej az isteni anya életet adó és fenntartó tulajdonságait szimbolizálja. 

   Ízisz meditáció 

Szükségük lesz: 
– egy tiszta terítőre 
– az Íziszről készült festményre 
– egy kék színű gyertyára 
– egy füstölőre vagy mécsesre 
– egy tejjel teli díszes tálra 
– nyugtató zenére 

Felkészülés 

Hozzanak létre egy egyszerű oltárt úgy, hogy fehér terítővel terítenek le egy kis asztalt, polcot vagy könyöklőt. Helyezzék az Íziszről készült szobrot, a kék gyertyát, az illatos olajat vagy füstölőt és a friss tejjel teli tálat az oltárra. Lágy zenét is hallgathatnak meditáció közben, de a tenger hangja is nagyon megnyugtató. Ízisz istennő a halászok istennője, és isteni jelenléte erősen érezhető a tenger mélységében. Ahhoz, hogy elkezdjék meditációjukat, kapcsolják be a zenét és gyújtsák meg a gyertyát. Igyanak egy kortyot a tejből, és mondják ki a nevét háromszor. Ízisz a nevének a görög alakja, az ősi egyiptomiaknak ő Aszét (Ah-Szét) volt. Zsolozsmázzák, – „Ízisz, Ízisz, Ízisz"! De szólíthatják úgy is, ahogy az egyiptomiak tették, – „Aszét, Aszét, Aszét"! 

Relaxáció 

Mielőtt elkezdik a meditációt, bizonyosodjanak meg arról, hogy a kiválasztott szoba elég meleg ahhoz, hogy kényelmesen ülhessenek ott, de ne legyen hőség sem, mert hamar elálmosodhatnak. Üljenek le az oltárral szemben egy egyenes támlájú székre, de a földre is leülhetnek vagy letérdelhetnek. Próbálják meg egyenesen tartani a gerincüket. Válasszanak olyan testtartást, amit mocorgás nélkül fenn tudnak tartani. Lazítsák el magukat, és koncentráljanak a légzésükre. Figyeljenek a belső és a külső lélegzésükre, miközben beszívják és kifújják az élet levegőjét, az istenektől származó isteni ajándékot. Az önöknek megfelelő időben lassítsák le a lélegzésüket egészen addig, míg lágy és nyugodt ritmust nem vesznek fel. Most, hogy megnyugodtak, elkezdhetik a vizualizálás gyakorlatának előkészítését. Ez a gyakorlat fogja elmélkedő állapotba vezetni önöket. Ha már részt vettek relaxációs tanfolyamokon vagy jógáznak, akkor ez a nyugodt tudatos állapot, ahol a psziché megnyílik, ismerős lesz az önök számára. Amikor elérték az elmélkedő állapotot, elméjük elég nyugodttá válik ahhoz, hogy belépjenek abba a transzhoz hasonló állapotba, ahol a mindenek anyjának, gyógyítójának, védőjének és a mindenekfelett hatalmas Ízisz istennő képmása és őstípusa megtestesülhet önök előtt. 

Nyugtató gyakorlat 


Hunyják le szemüket. Képzeljék el maguk előtt egyesével a színskálát, kezdve a vörössel, mely durva állatias energiáinkat szimbolizálja, egészen az ibolyáig, mely a szellemi nyugalom és béke színe. Fordítsanak elég időt mindegyik szín elképzelésére, ne siessenek. 
Képzeljék el lelki szemeik előtt a hetes számot, és a felkelő nap vörös színét. Hagyják, hogy a vörös szín betöltse a pszichéjüket, közben a hetes számot ne felejtsék el. Maradjanak a vörös színnel egy kevés ideig. Ezután képzeljék maguk elé a hatos számot és a narancsszínt, a forró sivatag homokjának színét, melyet a reggeli nap fénye megérint. Töltsék meg elméjüket a narancsszínű fénnyel, míg fényes és eleven nem lesz. 
Folytassák az ötös számmal és a sárga színnel, a déli nap színével. Ne felejtsenek el lassan és egyenletesen lélegezni. Érezzék, ahogy minden számmal és színnel egyre mélyebbre merülnek a boldog relaxáció állapotába. 
Folytassák a négyes számmal és a zöld színnel, mely a növényzet zöldje, ami a Nílus által növekszik. 
Képzeljék maguk elé a hármas számot, és Ízisz saját színét, a kéket, a nyári ég színét. 
Ezután összpontosítsanak a kettes számra és az indigóra, mely a késő esti ég színe, és azt szimbolizálja, hogy az istennő le van fátyolozva, és el van rejtve a beavatatlan szemek elől. 
Végül összpontosítsanak az egyes számra, és az ibolyára. Most kezdik elhagyni a földi dolgok birodalmát. Érezzék, ahogy az ibolya lágy harmóniával és békességgel tölti el elméjüket. 

Megerősítés 

Lélegezzenek lassan és lágyan. Irányítás alatt és éber állapotban vannak, miközben nyugodtnak és mindenre képesnek érezhetik magukat. Erősítsék meg maguknak: – Elmélkedő éberségben vagyok, ahol minden helyes, amit látok, és Maat istennő tanai alapján minden egyensúlyban van. Ő a harmónia és az igazság skálájának istennője, és Ízisz istennőé, akinek keblén megpihenhet fáradt fejem, békét és mindent átölelő szeretetet találok. Maradjanak ebben az elmélkedő állapotban, engedjék értelmüket megnyílni, és engedjenek szabad folyást azoknak a képeknek és érzéseknek, amik feltárulkoznak önök előtt. Számos kísérletet kell majd tenniük ahhoz, hogy teljesen ellazuljanak, de jutalmul energikusak lesznek és kirekesztik a stressz káros hatásait. 
Amikor készen állnak arra, hogy visszatérjenek a hétköznapi világba, ne felejtsék el, hogy mindig önök irányítanak. Az önöknek megfelelő időben térjenek vissza, amikor csak akarják. Egyszerűen számoljanak el magukban egytől hétig, maguk elé képzelve a számokhoz tartozó színeket az ibolyától a vörösig. Amikor a vörös színhez érnek, a fizikai energia színéhez, vegyék fel a kapcsolatot a testükkel. Mozgassák meg a nyakuknál és válluknál lévő izmokat, nyújtsák ki kezüket, és vegyenek egy mély lélegzetet. Fújják ki a levegőt, és tekintetüket emeljék az oltáron Ízisz istennő képmására. Köszönjék meg a szeretetét és a védelmét, ezután oltsák el a gyertyát és a füstölőt. Ha szeretnének, ihatnak az áldozati tejből, de a többit ezután az istennőnek kell áldozni. Bármikor megismételhetik ezt a gyakorlatot, ha nyugalomra vágynak, illetve Ízisz istennővel és az ő hatalmával szeretnének találkozni. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok