Termékek Menü

Gustav Meyrink A nyugati ablak angyala

Ár:
4.300 Ft
3.440 Ft (3.276 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KONYV924
Elérhetőség: 650 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Gyártó: Hermit
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

„Az okkult, természetfeletti szépirodalom terén a legelismertebb német nyelven publikáló szerző.” Gustav Meyrink, eredeti nevén Gustav Meyer (1868-1932) osztrák regényíró, dramaturg, műfordító és bankár.

A szerző szellemi dimenziókba vezeti olvasóit okkult regényeivel. Írásaiban mindig az önmagunkra találás, önmagunk megismerése és megváltása a cél. Olyan történetek tárulnak fel az olvasó előtt, ahol világok nyílnak meg a főszereplő előtt.

A mágikus misztériumok nagy írója regényében két kort olvaszt össze, a reneszánsz korszakot és a mai éveket. Ebben a regényben két világ egyesül és a kettős történet egy nagy szerelem körül kavarog.

A szerző az alábbiakat írja: „Különös érzés az, ha az ember egy halott becsomagolt s lepecsételt holmiját tartja a kezében. Mintha finom, láthatatlan fonalak indulnának ki belőle, vékonyan, mint a pókháló, hogy átvezessenek egy sötétebb tartományba!

A kék csomagolópapír gondos hajtogatása, a sokszor és jól összecsomózott zsinór mind arról az emberről beszélnek, aki a közelgő halál árnyékában még céltudatosan gondolkodott és cselekedett. Aki leveleket, jegyzeteket, dobozokat  ­­­̶  telve egykor fontos ma már holt dolgokkal, emlékekkel, miket rég elfújt a szél  ̶  elrendez, összegyűjt, jövendő örökösére gondolva már, egy messzi, idegen emberre  ̶  rám  ̶ , aki az ő elmúlásáról tudni fog s megismeri őt, ha ez a zárt csomag egyszer eljut a kezébe.

Unokaöcsém, John Roger súlyos vörös pecsétjei zárják le a csomagot anyám családjának címerével. »A törzs utolsó leszármazottja«  ̶  így hívták hosszú időn át nénjei s nővérei s ez a szó úgy csengett fülemben, mint egy ünnepélyes cím amúgy is idegenszerű neve mögött, ̶  ha különös, kissé nevetséges büszkeséggel ejtették ki a vékony, összezsugorodott ajkak, az utolsók, amelyeken egy elmúló család ellehelte életének végső leheletét.”