Termékek Menü

Edgar Wallace Hét lakattal lezárt ajtó

Ár:
2.050 Ft
1.435 Ft (1.367 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: KÖ00124
Elérhetőség: 100 db raktáron
Szállítási díj: 630 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Edgar Wallace a kiváló angol krimi író, nem csak bűnügyi történeteket, hanem majd 200 regényt és 24 színdarabot írt. Regényeinek legtöbbjét megfilmesítették.

Részlet a könyvből: Dick Martin Kanadából került a rendőrség szolgálatába, ahol atyja börtönigazgató volt és nem sokat törődött sem a gondjára bízott rabokkal, sem a fia neveltetésével. Dicknek a börtön volt a játszótere és jóval előbb, mint az algebra titkait megtanulta, minden nyakkendőtűt észrevétlenül el tudott emelni a tulajdonosától. Az életfogytiglanra elítélt Peter du Bois megtanította rá, hogyan lehet meggörbített hajtű segítségével minden ajtót kinyitni. Lew Andrevski, a Fort Stuart gyakori vendége, apró kártyákat készített az imakönyvek fedeléből és gyakorlati előadásokat tartott a fiúnak a hamisjáték elemeiből, úgyhogy nemsokára három kártyalapot el tudott rejteni mindkét tenyerében. Bizonyos, hogy ez a környezet rossz útra térítette volna, ha nem születik igazán becsületes embernek.

– Dicknek helyén van a szíve, hadd tanulja csak ki minél jobban a tolvajmesterséget – szokta volt mondogatni a halvérű Martin ezredes, amikor rokonai elszörnyülködve emlegették az anyátlan fiú romlottságát. – A fickók nagyon szeretik, azután úgyis rendőri szolgálatba lép és ott ez a neveltetése milliókat ér!