Termékek Menü

Bevezetés az Énoki nyelv ismeretébe

Bevezetés az Énoki nyelv ismeretébe

         Bevezetés az Énoki nyelv ismeretébe


1581-ben, Dr. John Dee és Edward Kelly természetfeletti erőfeszítései által az a titok, mely a Bibliában szereplő Énok nevű pátriárkával együtt veszett el, visszatért azokhoz, akik szomjúhozzák a világosság tudását. Dee feljegyzést vezetett intenzív munkásságáról. Habár Dee művének néhány része elveszett, a legtöbb részét megtaláljuk a Sloan Dokumentumok 3188, 3189, 3191, 3677 és 3679-es bekezdéseiben. Ezeket, a dokumentumokat a British Múzeum őrzi, Londonban.

Az egyik legfontosabb jelentősége ezen elveszett titok felfedezésének, egy teljesen új nyelv előkerülése volt. Ez a nyelv magában foglalja saját nyelvtanát és mondattanát. Ez egy Angyali Nyelv, melyet gyakran „Énoki-nak" hívnak.
Dee és Kelly nagy gondot fordítottak Énok elveszett tudásának megszerzésére. A Nagy Ave Angyal diktálta nekik. Sok órába tellett az információk előhozatala Dee és Kelly számára. Néhány rész 8-10 órát is igénybe vett. Az anyag néhány részét visszafelé diktálta az Angyal, hogy ne idézzék meg a veszélyes hatalmakat.
Évekkel később Chicagoban, az elégedetlen Paul Foster Case (miután Moina Mathers kizárta őt a rendből) keresztes hadjáratot indított azért, hogy meggyőzze tanulótársait arról, hogy az Énoki Mágia „ingatag és veszélyes". Olyan messzire ment, hogy a Belső Rend Tanításait egy általa alapított csoport, az „Adytum Építői" számára részekre bontotta. Sokan követték Case-t, és kijelentették, hogy az Énoki Mágia veszélyes.


Az Énoki Tábla

Dee és Kelly voltak azok a pionírok, akik kitaposták az ösvényt. Az elfelejtett és elveszett tudás ösvénye mentén találjuk meg az Univerzum négy Bástyáját. Ezeket, a Bástya Táblákat vette át Mathers, hogy a Tűz, a Víz, a Levegő és a Föld Négy Elemét képviseljék.
Meghatározott hierarchia van a táblák között. A hierarchia legmagasabb formáját nem találjuk meg a Táblákban, hanem a Kabbala tanulmányozása által ismerhetjük meg őket. Először az Elem Héber nyelvű Isteni Nevét kell zsolozsmázni és megidézni. Ennek az az oka, hogy a Héber nyelv képviseli az Égi befolyást és irányítást, és az Énoki Hierarchia képviseli az anyagi kormányzást.
Minden táblán ott van Isten három Titkos Neve, melyeket a Táblák középső metszetének horizontális metszetéből kapunk meg. Mind a négy Táblán találunk tizenkét Szent Nevet, mely a Makrokozmosz és a személyes Mikrokozmosz között lévő komoly kapcsolatra és nászra utal, az „érzékelés szférájára".
Ezeket, a Neveket a négy Elemi Fok Ceremóniái (beavatások) közben idézik meg, az Arany Hajnal Hierofantja által. A Titkos Nevek ereje által az elem általános természete részt vesz a beavatásban, és a Tábla által szűrődik át a fejlődő jelölt „Aurájának" vagy szférájának érzékelésében. Ennek az eredménye egy mágikus kapocs lesz a Beavatás elemével. Ez erővel tölti el a jelöltet.
Ez a folyamat a képzett és erővel rendelkező Hierofanttól függ, és a teljes „asztrál" Templomban kell bemutatni azt, hogy az elemi kapcsolatok életre keljenek azon tagok számára is, akik több száz vagy ezer mérföldre élnek a Templomtól.


Az Elemi Királyok

 

Az Elemi Király a központi metszet körül képzett spirális örvényből képezhető, és minden Táblán megtalálható. Négy Elemi Király létezik, egy van minden Táblán. Amikor az adeptus megidézi Isten három Titkos Szent Nevét, azzal együtt a Király is aktiválódik. Továbbá a Királyt egy különleges erőként is meg lehet idézni. A Királyt mindig megidézik akkor, amikor a Tábla alacsonyabb elemének erejét használják.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok