Termékek Menü

Az éjjeli lepkék története

Az éjjeli lepkék története Egy éjjel összegyűltek az éjjeli lepkék, mert kínozta őket a vágy, hogy egyesüljenek a gyertyával. Azt mondták: „Ki kell küldenünk valakit, hogy híreket gyűjtsön szerető keresésünk tárgyáról.” Így egyikőjük útra kelt.
 Eljutott egy kastélyhoz, és a kastélyban egy gyertya fényét látta. Ekkor visszatért, és beszámolt a megfigyeléséről, ahogy ő azt értette. De a gyűlést vezető éjjeli lepke véleménye szerint, ő nem fogott fel semmit a gyertya lényéből. Tehát
egy második éjjeli lepke repült a kastélyhoz. Az megérintette szárnyai hegyével a lángot, de a hőség menekvésre késztette. Mivel beszámolója nem volt kielégítőbb, mint az első éjjeli lepkéé, egy harmadik repült ki. Ez a lepke elkábult a szeretettől, és belezuhant a tűzbe; az első lábaival átfogta a lángot, és örömmel egyesült vele.
Egészen magába szívta, és teste piros lett, mint a tűz. A bölcs éjjeli lepke, aki a távolból figyelte őt, látta, hogy a láng és a lepke egynek látszik, és így szólt: „Megtudta, amit tudni akart; de csak ő érti ezt a titkot. Többet nem lehet mondani.
Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok