Termékek Menü

Abrakadabra medálos nyaklánc

Ár:
7.100 Ft (5.591 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 20-1270
Elérhetőség: 3 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:

Méret: 20x30 mm          

Lánc hossza: 60 cm

Ez egy szóból álló igéző ráolvasás, nagy népszerűségnek örvendett a középkorban és általa űzték el a démonokat, betegségeket és a balszerencsét. A szót amulettekbe vésték vagy egy ív papírra vetették, egy fordított mágikus háromszög alakjába.
A középkorban az emberek azt hitték, hogy az abrakadabra igéző formula képes elűzni a pestist. Egy papírlapra lerajzoltak egy háromszöget, amelyet lenvászonba csomagolva a beteg nyaka köré tekertek, és kilenc nap elteltével a válluk felett egy keleti irányba folyó vízbe dobták.
A szó eredetének elmélete eltérő. Néhányan azt állítják, hogy a Észak római császárának orvosa, Quintus Serenus Sammonicus gondolta ki és ezzel a módszerrel a lázas betegségeket gyógyította. Mások azon a véleményen vannak, hogy Sammonicus ezt a már régóta létező formulát csupán kölcsönvette.
Más elméletek szerint a szó az abhadda kedhabra („mint e szó tűnj el”) örmény vagy abreq ad habra („seprűddel halálodig seperj”) héber mondatból ered. Úgyszintén azt állítják, hogy a szó Abraxas tulajdonnevéből került levezetésre. Abraxas egy gnosztikus isten, aki a 2. század korától a megigézés alkalmával gonosz tekintettel jelenik meg. Más lehetőségek szerint ez a név egy régen elfeledett démoné. Increase Mather azt a nézetet vallotta, ez a szó csupán a manók varázsigéje és nincs semmiféle bűvös ereje. Ugyanakkor Aleister Crowley azt állította, hogy ez egy elképesztő varázsszó, amelynek abrahadabra a valódi formája.