Termékek Menü

A kristálygömbről

A kristálygömbről

                A kristálygömbről

 

A kristálygömbből jövendölés, mely  a jóslás ősi művészete, ahol a jövendölés egy fényes fe-lületű tárgyra történő koncentrálással  történik. A kristálygömbből jövendölés kifejezés az angol „descry" (kifürkész) szóból származik, melynek jelentése „gyengéden kibogozni", vagy feltárni. A kristálygömbből jóslás és jövendölés művészete a római időktől dokumentált, amikor egy névtelen jövendőmondó figyelmeztette Caesar-t Róma bukására. A kristálygömb használata a legelterjedtebb jóslási forma – koncentrálás egy fényes felületre a látomás megjelenéséig. A boszorkányok azt vallják, hogy ezen idő alatt a bennük lévő és az őket körülvevő energia felhasználásával dolgoznak, mágnesként vonzzák  a művelet végrehajtásához szükséges energiát. Úgy tartják, hogy a kapott képek „harmadik szemükön" keresztül érkeznek.

A jövendölésnek ez a speciális formája nem korlátozódik kizárólag állványra helyezett kristálygömbre, vagy boszorkánygömbre. Létrehozható virtuálisan bármilyen jól visszaverő fényes sima felület révén is.

 

Jóslás kristálygömbből. A jövőbelátáshoz használt kristálygömb.

 

Az ókori egyiptomiakról azt tartják, hogy tartóedényekben lévő  tintát, vért és egyéb sötét színű folyadékot használtak a jövendöléshez. Az évek során ez az elmélet némiképp módosult, mindazonáltal a boszorkányok napjainkig használják az üstöt vagy vízzel töltött sötét edényt, vagy a tükörbe révednek, legyen az a visszatükröző vagy árnyékolt változat, a jövendölés spirituális kommunikációjának eléréséhez.

    A történelem során sok próféta, látnok, kristálygömbolvasó és szerencsemondó jövendölése bizonyult valósnak. Elég megemlíteni a francia orvoslót, asztrológust és prófétát Nostradamust, aki többek között megjósolta a francia forradalmat,  Napóleon tündöklését és bukását, Hitler hatalomrajutását (400 évvel a II. Világháború előtt), és a Kennedy fivérek meggyilkolását. Nostradamus, aki tanult horoszkóp olvasó volt, csillagászati vonatkozások és egy rendkívüli látnoki képesség kombinációját használta aprólékosan kidolgozott jövendöléseihez. Vízgömböt is használt azokhoz a látomásokhoz, melyekből ünnepelt próféciáit  kinyilatkoztatta. Minden kultúrának megvoltak a maga jövendőmondói, akiket vagy mélyen tiszteltek és respektáltak, vagy gyűlöltek és féltek tőlük, mint amilyenek a ráncos tudós asszonyok voltak elszigetelt kunyhóikban, akik rejtélyes  érzékkel meg tudták mondani a jövőt .

   A kristálygömbből történő jóslás és a jövendölés egyaránt szerves része a boszorkányságnak. Ez azt jelenti, hogy a boszorkányok jobban belelátnak az emberbe különféle jövendőmondó eszközeik, u.m. kristálygömb, tarot-kártya és bűvös kövek segítségével.

   Mivel a boszorkányok elméjük erejét használják, rezgéseket fognak fel a hozzájuk tanácsért forduló személyektől. Ez képessé teszi őket arra, hogy tudatalattijuk révén  magas szintű spirituális tanácsadójuktól  a tárgyakról, eseményekről, helyekről és emberekről látnoki víziókat fogadjanak be. Ez a módszer hasonló a pszichometriához  (értelmi képességek mérése), ahhoz az ultraérzékeny képességhez, mely gyakorlója számára lehetővé teszi, hogy „olvasson" egy jellemet személyes tárgyak, u.m. ruházat, ékszerek, vagy egy borítékba zárt levélen keresztül. Bár a kristálygömb jóslás egyszerű meghatározása: egy tükröző felszínbe révedés, ez csak a folyamat kezdete. Egy idő után a tudatalatti a fogadócsatorna állapotába kerül, a lélek megnyílik, melyet a hiedelem szerint a hold állapota befolyásol. A jövőbelátás egy extraérzékelésű észlelés (ESP), amely a megérzés (a jövő ismerete) és a telepátia kombinációja. Ezt néha második látásnak nevezik, ahol az asztrológia és a tenyérjóslás inkább tudományos jövőbelátó módszerek. Mivel a második látás, vagy az „Adomány" a régi időkbe nyúlik vissza, néhány kiválasztott által birtokolt különleges képességnek tartották. Mindennap rendszeresen használjuk öt érzékszervünket, a látást, tapintást, hallást, szaglást és ízlelést, de régóta fenntartják, hogy az emberi lény rendelkezik egy hatodik érzékkel is, mely teljesen független a másik öttől.

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok