Termékek Menü

A kézvonalak jelentése

A kézvonalak jelentése

A VONALAK JELENTÉSE

 

A csatlakozási vagy kéztői vonal – Ha kettősen élénk és színes, az szerencsés vérmérsékletet hirdet.

Amennyiben négy egyenes és egyenlő hosszúságú vonalból áll, úgy gazdagságot és méltóságot jelez.

Ha a hüvelykujj tövénél végződő kis vonalak keresztezik, rokonaid elárulnak majd.

A középső ujj tövétől a kapcsolódási pontig húzódó vonal boldogságot és sikert jelöl; de ha elvész a kisujj töve alatt, az nagy csapások jele.

A kéztőtől induló, majd a kézen eltűnő vonalak szerencsés utazásokat jeleznek; ha a karon tűnnek el, akkor szerencsétlenséget.

Életvonal – Ha hirtelen ér véget, az erőszakos és baleset általi halálra utal. Ha két rövid, jól látható vonal keresztezi, az gyors halált jelez. Ha hosszú, akkor hosszú életre számíthatunk. Ha a kézfej felé tart, ráncok válnak le róla, az vagyont és megbecsülést ígér. A megszakított életvonal – gyakran ismétlődő – betegséget hirdet.

Az életvonal tetején elhelyezkedő kereszt baljóslatú és erőszakos végre utal.

Az egészséghez vagy elméhez köthető fej vonala, ha jól kivehető, kiváló intelligenciát, ragyogó felfogást és jó emlékezőkészséget jelez; ha fakó, akkor álnokságot.

Ha csupán a kéz feléig tart, félénkséget, gyengeséget; ha hosszú, akkor pedig öregkorig tartó jó egészséget jelöl. Ha a kisujj irányába fordul, akkor öregkori nyomor jele.

Ha tekervényes, az lopásra való hajlamra figyelmeztet. Ha kiindulási pontjánál elágazik, az gyerekkorban éles, de az idő múlásával tompuló elmét hirdet. Ha a másik végénél teszi ezt, akkor lassú, de a kor előrehaladtával aktívabbat. Ha kis körök találhatóak e vonalon, akkor azok a számukkal megegyező gyilkosságot képviselnek, hacsak elővigyázatosak nem vagyunk.

A szerencse vagy boldogság szív vonala – Ha hosszú és jól kivehető, akkor egészséges természetes állapotot mutat. Ha nagyon rövid, irigységet. Ha szinte a kéz tetejénél kezdődik, az büszkeséget és kegyetlenséget hirdet.

Ha teljes hosszában homályos, az a gyenge szervezet jele. Ha egyáltalán nem látható, az nagyon rossz jel, gonosz szívet jelöl. Ha megszakítás nélküli, és leágazásokkal rendelkezik, akkor szenvedést jósol; a kéz tetejének irányába húzódó vonalak általi keresztezése boldogságot és szerencsét jelez.

Ha ezen vonalak száma eléri a hármat, akkor minden ismerősünknek szimpatikusak leszünk, és sok barátunk lesz.

Ha e vonal hegyesszöget zár be a fej vonalával, az nagy veszélyek jele.

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok