Termékek Menü

A beavatás technikái

A beavatás technikái

     A beavatás technikái

 

A beavatás élménye évezredekig az emberek életben maradásának és fejlődésének precíz technikája volt. Alkalmazása olyan sokszínű, mint a különböző kultúrák és azok az idők, melyek azokat létrehozták.
A helyes körülmények között lezajló beavatás arra ösztönöz, hogy megváltozzon a paradigma, vagy világszemlélet, és mindörökre megjelölje a jelölt testét, elméjét, szellemét azokkal a tanításokkal, melyek lényegesek a személyes és a kollektív fejlődéshez.

Képesek vagyunk gyarapítani megértésünket és a beavatással kapcsolatos gyakorlatunkat azáltal, hogy tanulmányozzuk az időtálló technikákat, melyek létrehozták őket. Először is létezik egy olyan technika, mely  olyan állapotba helyezi a jelöltet, hogy az mentálisan fogadja be az új információkat. Ezt fizikailag passzív vagy aktív állapotban lehet elérni. A példák magába foglalják a meditációt, a kitartó aktivitásokat, a félelem taktikáit, a drogokat vagy az aszketikus gyakorlatokat.

A benne rejlő technika az „Anyagi dolgok kizárását és a Szellemi dolgok keresését" jelenti. Ez lezárja a jelölt szokásos gondolatait, amit a világ „keres és összegyűjt", hogy lehetővé tegye az új program számára az elmébe való behatolást. Fizikailag az agy aktivitása lelassul, és így a nevek és a képek egyenesen a tudatalattiban rögződnek. Helyesen alkalmazva a beavatás felszabadítja a bal és a jobb agyfélteke felelősségét, és lehetővé teszi azt, hogy az új szimbolizmus a diencephalon-ba vagy a közép agyba lépjen, mely a feltételes reakciók és az autonomikus idegrendszer központja.
Ez után jön az új információ bemutatása a jelölt számára. A kultúrától és a beavatás típusától függően a tanítások változatossága ad infinitum (végtelen) lehet. Az esőerdőben az emberré válás rítusa a fájdalomban való kitartás tesztjével folytatódik. Ezután a következő tanítás rögzül az agyban: „Mindvégig ki kell tartanom".
Közép Afrika tinédzser korú neofitája elmesélhet egy történetet őseiről és a legkritikusabb pillanatban az „első ember" koponyáját kell kezében tartania. A tanítás a következő: „Tudom, hogy származásom kézzel fogható, és tudom, mivé válok halálom után". Miután arra figyelmeztették, hogy „Zárja ki az éjszakát és keresse a nappalt", a rituálé tetőpontján az „éberség" szükségességével jelölik meg, valamint azzal, hogy „Fényt" derítsen az élet ez idáig ismeretlen eredetére.
Mindig emlékezzünk arra, hogy a beültetés egy precíz technika, és így is kell azt kezelnünk. A tudatalatti véletlenszerű programozása gátolja az életben maradást és a fejlődést. A precíz programozás tanulást, sőt a beavatás valamilyen szintű átélését igényli. Egy fog kiütése Ausztrália őslakosai között, vagy a tetoválás egy végső és kívülről is jól látható emlékeztetője a megtanult leckének. Ezek az élmények a megerősítésre és a megjelölésre szolgálnak. A beavatás végső állomását képviselik. Az asszimiláció és az analízis a pszichébe vezeti az új információt.
Az agy reakciója a jobb féltekében kezdődik. Az élmény itt egészül ki a szimbolikus éberséggel. Ez az „Aha!" momentum, mely rögtön azután következik be, miután megkapta a tanítást, de előbb a megjelölést és a leckét kell megismerni. Ezután mindezt a jó öreg bal agyfélteke analizálja, és így az élmény meg lett jelölve. Az új információ újra és újra megismétlődik a megjelölés által, mivel az asszimiláció és az analízis folyamata éveket is igényelhet a tudatalattiban vagy az öntudatban.
A procedúra megismétlése, kihangsúlyozása és megerősítése ezt a folyamatot teszi lehetővé. Elődeink nem hagynak itt minket ezek nélkül. A procedúra megismétlése jelenik meg a modern katolikusoknál, akik minden nap és minden héten megismétlik miséjüket. A megerősítés a finom változatok alkalmazása az ismétlés folyamatában ahhoz, hogy visszatartsa a paradigmát a sűrűsödéstől, mielőtt az asszimiláció teljessé válna.
Az évszakok különböző ünnepei állandó forrást biztosítanak a rituálék változatosságához. Más lehet a ruházat, és a rítus különböző aspektusa a gyertyák számára és színére, valamint a lejátszott zene változatosságára fókuszálhat.
A megerősítés a beavatás állandó emlékeztetője, és az ismétlés nagy szerepet játszik ebben. A fizikai forradások eszköze nélkül néhány európai keresztény szekta különleges öltözéket használ élményük megerősítésére. A megerősítés használata direkt vagy indirekt módon teszi lehetővé a mágia „mindennapi dózisait", a Négyszeres Lélegzet, valamint a Tarot meditáció esetében, és habár önmagukban is értékesek, de ezek azok a megerősítések, amik segítik az egyént abban, hogy továbbra is azonosulni tudjon azzal a mágikus személyiséggel, mely a beavatás során születik meg.
A beavatás procedúrájának ezen áttekintése remélhetőleg utat talál filozofikus fegyvertárukhoz. Használják ezt az önök által alkalmazott rituálék elemzésénél. Figyeljék meg, hogy hol kapják meg az útmutatást, a tanítást, és hogy az azonosulás és az analizálás milyen módon jelenik meg. Beavatóink és elődeink technikájának tiszteletében általános és specifikus gyakorlataik által továbbra is fennmaradhat fajunk, taníthatunk és fejlődhetünk. Folytathatjuk azok beavatását, akik tőlünk fogják megörökölni a földet.

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok