Termékek Menü

Truxa Frigyes Milliók szakácskönyve A diétás konyha

Ár:
3.100 Ft
2.480 Ft (2.362 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KONYV857
Elérhetőség: 779 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Gyártó: Nemzeti Örökség
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

A diatétika az a tudomány, amely a szervezetnek oly ételekkel való ellátását célozza, mely azok hibás elváltozásait helyrehozza és karbantartja.

A diétás konyhának az a hivatása, hogy a dietétikára szorultakat a javulást előidéző ízletes ételekkel lássa el.

Ebben a kérdésben a főszerep a szakácsé. A szakácsnak ugyanolyan beosztása van a dietétikában, mint a gyógyszerésznek. A szakács is orvosi előírásra készíti el a betegnek szükséges gyógyételt, a diétát. Az orvosi tudomány egyébként arra törekszik, hogy ott, ahol ez lehetséges és adva van, a betegeket diétás ételekkel gyógyítsa.

A könyv alcíme az alábbiak szerint fogalmaz: „Tanácsadó az összes házilag kezelhető betegségeknél orvosi utasítás szerint alkalmazható diéták elkészítésére.”