Termékek Menü

Anáhata csakra

Ár:
2.100 Ft (2.000 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 21-16
Elérhetőség: 10 db raktáron
Szállítási díj: 630 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:

A medál átmérője: 3,5 cm

A szent szövegek szerint ezt a csakrát tizenkét kárminvörös murvalevéllel rendelkezõ lótuszvirág szimbolizálja, de néhány szent, mint Szvámi Szatjánanda Szaraszvati kék színben is látta.
A kam, kham, gam, gham, anga, csam, csham, dzsam, dzsham, nyam, tam és tham szavak íródnak minden egyes murvalevélbe. A hatszög forma a levegő elemet (vadzsa tattva) képviseli, és két egymásba fonódó háromszögből áll. Az álló háromszög a tudatot vagyis Sívát, míg a feje tetejére állított háromszög a kreativitást vagy Shaktit szimbolizálja. A magmantra szürke színnel a gyorsaságot és a leleményességet képviselő antilopra van írva. Az örökké lobogó láng (ákhanda dzsjoti), néhány ember szerint az aranyszínű ban ling a középpontban a lelket képviseli (dzsivátman).
A másik, a vörös lótusz a teljesülő kívánságok fáját (kalptara). A klaptrut, a kék lótuszt a hatszög belsejében lévő nyugodt tóként képzelhetjük el. E csakra (tanmatra) érzéke a tapintás, érzékszerve (dzsanendríja) a bőr, végrehajtó szerve (karmendríja) a kéz. Vdzsája a praná és a mahá lokához tartozik, ez az első halhatatlan sík. Ez a csakra képviseli az értelem és az emóciók (manomajákosa) testét.

Az anáhata csakra (szívcentrum) a gerincoszlop belső oldalán fekszik közvetlenül a mellkas, nem pedig a szív központja mögött. Összefügg a kardinális fonattal, és közvetlen kapcsolatban áll az agynak azzal a részével, amely minden lehetséges
módon generálja a kreativitást és a képzőművészeteket.
Az anáhata nem megragadást jelent. E csakra ébredésével az ember belső hallásával képes meghallani a kozmikus AUM hangot – vagyis azt a SZÓT, ami két tárgy összeütközése nélkül keletkezik. Ez akkor hallható, amikor az összes belső hang elhallgat a kitartó gyakorlatoknak köszönhetően. Ez a csakra létezést, szerelmet, igazságot és igazságot-figyelmet-örömöt (szat-csit-ánanda) képvisel az ébredés után.