Termékek Menü

Rituális szobrászat

Rituális szobrászat

Pár dolog a Gólem legendájáról

Mindannyian halottunk már a gólem legendájáról. Ez egy meglehetősen elterjedt történet a zsidó vallásban. Ez egy agyagból készült teremtény, amit egy szertartással életre keltettek.

 

Alapvetően egy agyagból faragott kép és a mágia során életre kelt. A zsidó hitvallás szerint a gólem megalkotásának eljárása a Széfer Jecirah-ban létező világ megerősítésének egy rituáléja volt. Azt írták, hogy Jeremiás próféta Ben Sirah nevű fiával ember mására alkotott egy gólemet. A homokára az emeth (igazság) szót írták és a szobor életre kelt, kitörölte az „e” betűt, így megcsonkította a saját életét, mert a keletkezett „meth” szó jelentése: halál. A legenda későbbi változatai szerint a gólemet nem a betűcsere vezérelte, hanem egy SHEM, egy felszentelt pergamen töredéke Isten nevével feltüntetve. Egy gólemet bármi képmására megalkothatunk, ami az eredetihez hasonló alakban megelevenedik. Sokkal természetesebb anyagokat használnak és a készítő érzelmei sokkal erősebbek amivel sokkal erősebb energiák tőrnek fel. Ezek a könnyű energiák keltik életre.

A rituális szobrászat egy magasabb mágia formája, melyet bűvös mágiának hívnak. Egy fajta az érinthető dolgoknak, melyek formája magasabb fizikai szinten készült és könnyedén életre kelhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok