Termékek Menü

Adzsnya csakra medál

Ár:
2.100 Ft (1.654 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 20-7
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 630 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

A medál átmérője: 3,5 cm

Az adzsnyá csakra a gerincoszlop csúcsán helyezkedik el a medulla oblongatában és a tobozmiriggyel áll kapcsolatban. A tobozmirigy megtisztulása biztosítja az agyfüggelék megfelelő funkcióját, tehát ez a csakra befolyással van az egész testre.

A centrális csakra uralkodó istensége Jézus Krisztus, aki a megbocsátást és a feltámadást képviseli. A bal csakra ura Mahávira a tudatalattit képviseli. A jobb csakra istensége Buddha, aki az ahankárát képviseli.

Az adzsnyá csakra (a szemöldökök közötti centrum) az egyik legfontosabb pszichikai centrum. Nevezik még akarat centrumnak, Síva szemének, guru csakrának, azonban legnépszerűbb elnevezése a harmadik szem. Asztrológiailag a Jupiterrel vagyis Brihaspatíval áll kapcsolatban.
Ebben a centrumban három idegpálya találkozik: Ida, Pingala és Susumna. Ez a három szent folyó – Gangesz, Jamuna és Szarászvatí – összefolyása (Prádzsagban, a mai indiai Alláhabádban) fejezi ki. Az emberek hiszik, hogy tizenkét évenként, amikor a Nap a Vízöntőben van, e folyókban fürdeni tisztító hatású. Ezért a torkolatnál ilyenkor mindig óriási tömeg gyűlik össze.
A legtöbb jógi elsőként e csakra felébresztését ajánlja, mégpedig két okból: a többi csakra felébresztése így sokkal könnyebb, néha egyszerre történik; közben nem érvényesül a többi csakra negatív befolyása. Én személy szerint az összes végrehajtható gyakorlatot ajánlom az adzsnyá felébresztéséhez. Az összes többi magától következik.