Termékek Menü

Dr. Maximilian Bircher-Benner Az egészség könyve – Gyümölcsételek és nyersfőzelékek – A táplálkozás mint természetes gyógytényező

Ár:
1.650 Ft
1.238 Ft (1.179 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 25%
Cikkszám: KÖ00105
Elérhetőség: 104 db raktáron
Szállítási díj: 630 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Dr. Maximilian Bircher-Benner svájci orvos, a Wundepunkt alapítója, az orvostudomány legjelentősebb alakjai közé tartozott.

Dr. Bircher-Benner felismerte a táplálék minőségének jelentőségét az egészségre. Betegségeink túlnyomó többsége civilizációs táplálkozásunk következménye. Gyógymódja a betegek számára nyers diétából állt, míg az egészségeseknek a teljes értékű táplálkozást javasolta.

Dr. Bircher-Benner természetes módszerekkel gyógyított, a táplálkozással, a fénnyel, a vízzel, a levegővel, és olyan sikereket ért el a gyógyításban, amelyről a modern orvostudomány még mindig csak álmodik, és mindaddig álmodni is fog, amíg nem változtat szemléletén.

Dr. Bircher-Benner nevéhez fűződik korunk egyik legdivatosabb eledele: a müzli. A müzli szó svájci németül kását jelent, amelyet dr. Bircher-Benner gyógyételként szolgált föl betegeinek. Müzlijének legfontosabb tulajdonsága, amely alapvetően megkülönbözteti a mai müzliktől, hogy mindig minden összetevője friss volt. Frissen pelyhesítették a pelyheket és friss volt benne a gyümölcs.

Dr. Bircher-Benner tisztelői közé olyan hírességek tartoztak, mint Mahatma Gandhi, Rainer Maria Rilke, Hermann Hesse és Thomas Mann.