Termékek Menü

Dr. Elekes Dezső Hazánk, népünk, szomszédaink

Ár:
2.300 Ft
1.840 Ft (1.752 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KO00421
Elérhetőség: 100 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Ez a könyv hazánk földjének, népének, mindennemű viszonyainak ismertetője. Filmje a múltnak, tükre a jelennek, leltára egy kis ország nagy értékeinek.

A honismeret könyve önismeretre tanít.

Feltárul lapjáról mindaz, amire büszkék lehetünk, hogy sok erényünk és kiválóságunk bizakodásra ösztönözzön, de nem rejti gyengeségeinket sem, hogy megóvjon az elbizakodástól.

Irtuk e könyvet mindenkinek, aki gyors átpillantást akar nyerni az ezeréves, a megcsonkított s a megnagyobbodott Magyarország és a magyar nép helyzetéről, sorsáról, főproblémáiról, szomszédaihoz való viszonyáról. Írtuk minden magyarnak, köztük hazánk új polgárainak, a visszatért területek ifjúságának, amely egy mostoha haza ölén nevelkedve, nem ismerhette meg édes hazáját, vagy éppen hamis képet kényszerült alkotni az Édesanyáról, mely most magához ölelte.

A magyar tehetség és alkotómunka eredményeinek számbavétele meggyőz arról, hogy népünk a világkultúra legfelsőbb polcaira tört utat s életerejét a trianoni tragédiából átmentve, nemzeti küldetéstudatát csorbítatlanul megőrizte. Megtanít őrködni a múlton, hinni elhivatottságunkban, bízni erőnkben és remélni egy jobb jövendőben.