Termékek Menü

Dr. Augustin Béla, Dr. Jávorka Sándor, Giovannini Rudolf, Dr. Rom Pál Magyar gyógynövények II. Színes táblák

Ár:
9.000 Ft
7.200 Ft (6.857 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KONYV929
Elérhetőség: 745 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Gyártó: Nemzeti Örökség
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

A füvekkel, gyógynövényekkel való gyógyítás egyidős az emberiség történetével. Az emberiség igen sokáig nem is ismert más orvosságot, mint növényi eredetű gyógyszereket. Ma, a korszerű gyógymódok mellett, mikor a gyógynövények hatóanyagainak jó részét vegyiparunk állítja elő, a növények szerepe a gyógyászatban természetesen lecsökken, jelentőségüket azonban mégsem szabad lebecsülnünk. Külföldön, keleten éppúgy, mint nyugaton és északon, a gyógynövénydrogok, akár mint háziszerek, akár mint hivatalos gyógyszerek, ma is általános használatnak örvendenek, azokat számtalan népszerű és szakmunka ismerteti.

Korunkban, itt a huszonegyedik század második évtizedében az emberek ismét előszeretettel nyúlnak a természet adta szerekhez, akár az egészségmegőrzés, vagy a betegségekből való gyógyulás érdekében.

Jelen szakmunka I. kötete még 1948-ban jelent meg, de ez idáig a legteljesebb hazai gyógynövény arzenált sorakoztatja fel 494 oldalon, valamint 107 fekete-fehér fényképes mellékletet is tartalmaz.

A mű II. része, az úgynevezett színes táblák, 190 képet tartalmaz, ami nagyban elősegíti a gyógynövények fel- és megismerését.

A könyv az eredeti kiadás reprint változata.