Termékek Menü

Diószegi Sámuel Magyar Fűvész könyv melly A KÉT MAGYAR HAZÁBANN TALÁLHATÓ NÖVÉNYEKNEK MEGISMERÉSÉHEZ VEZET

Ár:
7.300 Ft
5.840 Ft (5.562 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: KONYV1003
Elérhetőség: 628 db raktáron
Szállítási díj: 1.100 Ft
Gyártó: Nemzeti Örökség
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

„Imé itt vagyon a Magyar Fűvész Tudományból az első zsenge, azoknak számára, kik a növevényeket kedvellik, és azokkal esmérkedni kívánnak.

Talám nints is ollyan ember, a ki ha meglát valamelly különös Fát, Fűvet, vagy Virágot; annak megnézésébenn valami gyönyörűségét ne találná, és ne kívánná tudni minek hívják azt? Sokaknak pedig mind a Férjfi mind az Aszszonyi Nemből, különös vágyódások és természeti vonattatások vagyon erre az esméretre; abbann gyönyörködnének mennél többet esmérhetnének; készek tudakozódni másoktól; örömest veszik kezekbe a plántákról szólló régibb és újabb magyar könyveket: de mikor tapasztalják hogy a könyvek rajtok nem segítenek; a másoktól való tudakolódás pedig nyűgös kerengő út, és bizonytalan tapogatás; minteggy elfáradva letesznek róla, és ezt a vizsgálódást az úgy nevezett Fűves-Aszszonyoknak engedik.” – írja könyve ajánlójában Diószegi Sámuel.

A könyv nyelvezete még a nyelvújítás előtti időszakot tükrözi, de a maga ízességével megmutatja a régi magyar nyel báját és igazi értékét.

A könyv az 1807-ben megjelent mű reprint változata.