Termékek Menü

A gondolati lények mágikus létrehozása

A gondolati lények mágikus létrehozása

     A gondolati lények mágikus létrehozása

 

A gondolati pszichogónák kísérleti létrehozása a mágikus gyakorlat kezdeti tudományágához tartozik és gyakran meglepő eredményeket mutat. Ilyen kísérleteket egyedül is lehet végezni, azonban a megfelelő médiumok felhasználásával nagyon jól variálhatóak.

A gyakorlati megvalósítás feltétele, hogy a mágus hipnózisban, testi mágnesességben, odpraktikákban, telepátiában és mágikus szimbólikában jártas legyen és tudjon is ezekkel dolgozni. 
 

Ezeknek a kísérleteknek, amelyek bár nem nehezek, és még nem a magasabb rendű mágia körébe tartoznak, azonban csak egy gyakorlott mágus foghat bele.

A kísérletek sikere továbbá attól függ, hogy a mágus tényleg képes-e arra, hogy képzelőerejét tudatosan növelje és koncentrációját légzőtechnikával a maximumra növelje, hogy energiáit hatékonyan vethesse be. Ezenkívül a mágusnak kimondottan öntudatosnak kell lennie és feltétlenül hinnie kell akaratában és praktikáiban. Ezeknél a kísérleteknél a mágus alkotó és alakító egyszerre, aki úgy alakítja és formálja művét, mint egy művész.

Egy gondolati fantom képzése immár beavatkozás az asztrális szférába. A kialakított gondolati pszichogónák még a pranaszféra éteri ingadozásaihoz tartoznak, finom anyagú, teljesen önállótlan, lélektelen és gyorsan elmúló, od-anyagú képzett lény. Tényleg megérdemlik a fantom nevet, mivel a semmiben tűnnek el és az asztrális éterek atomisztikus törvényei sem vonatkoznak rájuk, mivel a Kama-Lokához  tartoznak. 
A gondolati lényeg a mágus egy akarati terméke és minden olyan tulajdonságot tartalmaz, amelyeket a mágus gondolatban ebbe transzformált; ez látja el a mágus irányadó gondolati erejének funkcióját, valamint akaratának és képzelőerejének végrehajtó eszköze.

Az ilyenfajta kísérleteket fekete mágiának nevezik, és nem megengedett, habár el kell fogadni, hogy egy fekete mágiára hajlamos ember megfelelő gondolati pszichogónái által elég bajt és diszharmóniát okozhat. Egyes egyedül a gondolati lénynek adott szuggerálás fajtájától függ. 

Először néhány utasítás a gondolati lényeg pusztán kísérleti képzésére: a mágus egy eredeti pergamenre rajzol saját vérével és a médium vérével (esetleg menstruációs vérrel) egy általa alkotott jelképes figurát, amelyet a vonzó mágikus jelképek törvényei alapján állít össze. Ehhez azonban nem használhat szigillumokat a mágikus négyzetekből, hanem csak ősi szimbólumokat, hogy eleve ne vonzzon asztrális lényeket. 
Irányadó példa a következő szimbólum: egy csúcsával lefelé ábrázolt egyenlőszárú háromszögbe egy kört kell rajzolni, amelyben egy hexagram van, a csúcsával lefelé. E körül a szimbólum körül egy nagy ellipszist kell húzni és az egészet egy négyzetbe állítani.

Megjegyzés: A kísérletnek egy zárt teremben kell lennie, és egy asztrológiailag előzetesen kiszámított megfelelő időpontban, tehát órák, amelyekben a Hold a kvadrátban van a mágikus bolygókkal a médium horoszkópjában. Védőfüstölést nem szabad végezni, hanem csak a Vénusz- vagy Holddrogokat lehet használni. A cselekvést formálisan és felépítésében rituálisan kell véghezvinni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ezoterikus-irasok