Termékek Menü

Karl Weinfurter A mágikus gondolkodás tankönyve

Karl Weinfurter  A mágikus gondolkodás tankönyve Az emberi gondolatok különböző fajtájúak. Egyesek – képletesen szólva – magasak, míg mások alacsonyak. Az ideális gondolatok mindig magasak. Ez igaz az erőre, egészségre, sikerre, szépségre, szerencsére, örömre, minden jóra és az áldásra vonatkozó gondolatokra. Ezeknek a gondolatoknak magasra törő ereje van, ezért olyan hegyek és szent helyek gondolatait is közvetítik, amelyek a völgyekben és a tisztátalan helyeken nem jutnak eszünkbe.

A halálra, betegségre, szerencsétlenségre, utálatra, sikertelenségre vonatkozó gondolatok durva szenvedélyeket tartalmaznak, vagy akár bűncselekményeket is, alacsonyak és hajlamosak arra, hogy a mélybe (az alvilágba) jussanak.

Az emberi gondolat egy bizonyos erő kisugárzásával áll összefüggésben, amit a 18. században életmágnesnek neveztek. Az indiaiak pranának vagy zivounak (életnek) nevezik, mert olyan életerő, ami a levegőben és a vízben, azaz az egész természetben megtalálható. Ennek a pranának sok erősségi és tisztasági fokozata van. A legtisztább prana folyamatosan érkezik hozzánk a Napból a fénnyel és a meleggel együtt. A Nap a pranának, így a földi élet erejének is kimeríthetetlen forrása.

A pranát állandóan kapjuk és adjuk, ugyanis elhasználódik, és mindig újjal kell helyettesíteni. Az új prana – többek között – levegővétellel kerül a testbe, hideg vizes lemosásokkal (a Kneipp-kúra is ezzel áll összefüggésben), fürdéssel (főleg hideg vízzel és a szabad természetben), légfürdőkkel és napfürdőzéssel. A táplálékunk is szállít friss pranát, ez azonban a táplálék fajtája szerint különböző lehet.

Nem minden ízletes táplálék ehető a számunkra! Vannak olyan emberek, akik ösztönösen tudják, hogy mi használ és mi árt nekik.