Termékek Menü

Ezoterikus írások

2018. 12. 04. 11:56:11
A templomosok és a gnoszticizmus közötti kapcsolat A gnosztikus tanok egyik mellékágát a legjelentősebb egyiptomi gnosztikus, Baszileidész tanait követők képezték, akik voltaképpen ofiták voltak, és a második században bukkantak fel. Azt tanították, hogy a kezdetekben hét, a legkiválóbb természettel rendelkező létforma, vagyis eón létezett; ebben a trónra kerülés előtti hét kabbalista szellemet ismerhetjük fel. Ezen eónok közül az első kettő – név szerint Dyamis és Sophia, azaz a hatalom és a bölcsesség – nemzette a legfelső rend angyalait.
2018. 11. 30. 15:21:24
Sri Yantra jelentése A Sri Yantra nevű, ókori hindu embléma.
2018. 11. 30. 12:37:44
Baal napisten

Az ábrán feltehetően Baalnak a napisten és a berek képviselőjének áldozó asszír papokat láthatunk.

2018. 11. 14. 14:10:45
Tattva

Még egy metafizikai jellegű tudományággal kell megismerkednünk, a tattvatannal. Az alapos mantragyakornok összevonja vele a tattvikus rezgéseket.

Mi a tattva? Milyen funkciókat lehet a számlájára írni?

2018. 11. 05. 12:10:38
Margaret Alice Murray  A boszorkányok Istene A tündérek ruháinak színe a festékanyagoknak volt köszönhető, amiket úgy állítottak elő és használtak fel, ahogy az még manapság is szokás vidéken. Az olyan nagy-britanniai növények száma, amelyekből a festékanyagok kivonhatóak, meglepően nagy. Ezek a növények a Brit-szigetek minden részén megtalálhatóak, a festékek pedig biztosítják a teljes színskálát.
2018. 10. 30. 13:23:39
A mágikus boszorkánypecsétek Először is az úgynevezett mágikus boszorkánypecsét alkalmazásának a pontos és részletes bemutatásáról lesz szó. A boszorkánypecséttel csaknem minden vágy megvalósítható, amennyiben az nem haladja meg a mágikus tevékenységet végző képességeit és erejét.
2018. 10. 29. 11:32:59
Az éjjeli lepkék története Egy éjjel összegyűltek az éjjeli lepkék, mert kínozta őket a vágy, hogy egyesüljenek a gyertyával. Azt mondták: „Ki kell küldenünk valakit, hogy híreket gyűjtsön szerető keresésünk tárgyáról.” Így egyikőjük útra kelt.
2018. 10. 10. 08:23:53
Szkarabeusz amulett A szkarabeuszhoz kapcsolt élet gondolata időtlen idők óta létezett Egyiptomban és Kelet-Szudánban, ahol a mai napig is megszárítják, összetörik, vízzel keverik a bogarat, aztán a nők megisszák, akik azt hiszik, hogy ez a csalhatatlan szer a nagy család létrehozására.
2018. 10. 09. 10:52:27
A kézvonalak jelentése

A VONALAK JELENTÉSE

 

A csatlakozási vagy kéztői vonal – Ha kettősen élénk és színes, az szerencsés vérmérsékletet hirdet.

Amennyiben négy egyenes és egyenlő hosszúságú vonalból áll, úgy gazdagságot és méltóságot jelez.

2018. 10. 02. 12:05:33
Sámánizmus és teozófia Helena Blavatsky Isis Unveiled (Ízisz fátyol nélkül) című könyvében ismételten említést tesz a sámánizmusról és a sámáni jelenségekről. A könyvben számos eset található varázslatról, különféle tradíciókból magasabb erőt merített emberekről és szokatlan helyszínekről, amelyek figyelemreméltó erőkkel voltak megáldva.

A tibeti beavatottak levegőben közlekednek, a szibériai sámánok saját gondolataikkal keresik meg az elveszetteket és eltévelyedetteket; minderről úgy szerezhetünk tudomást, hogy fellapozzuk e szokatlan könyv oldalait. E remekmű azonban nem valamely bogaras és irracionális varázslás végtermékét mutatja be, hanem a kevéssé ismert természeti erők és természeti törvények következményeit tárja elénk, amelyek Nyugaton a spiritizmusban és a pszichotronikus jelenségben lepleződtek le, még ha elég ritkán is.